Alles op het gebied van koken

Garnalenkroketten maken - video tutorial

Hoe maak ik een goede roux? Hoe maak ik van die roux een ragout voor garnalenkroketten? Gebruik ik koude of warme garnalenbouillon? Welk paneermeel moet ik gebruiken? Hoe vaak moet ik paneren?

Garnalenkroketten maken - video tutorial

Runderbouillon maken - video tutorial

Hoe maak ik een runderbouillon? Schenkel als basis voor soep. Hoe maak ik een heldere soep?

Runderbouillon maken - video tutorial

Garnalenbouillon maken - video tutorial

Hoe maak ik garnalenbouillon m.b.v. garnalendoppen? Welke andere ingrediënten moet ik daarbij gebruiken?

Garnalenbouillon maken - video tutorial

Gehaktballen maken - video tutorial

Hoe maak ik een ouderwetse Hollandse gehaktbal? Wat voor gehakt kan ik het beste gebruiken?

Gehaktballen maken - video tutorial

Risotto maken - video tutorial

Risotto met champignons. Arborio of een andere rijst? Hoeveel bouillon toevoegen? Afmaken van de risotto.

Risotto maken - video tutorial

Verse pasta maken - video tutorial

Hoe maak ik pastadeeg? Welke meelsoorten gebruik je. Hoe werkt een pastamachine? Lasagna vellen maken. Spaghetti of tagliatelle maken.

Verse pasta maken - video tutorial

Focaccia maken - video tutorial

Hoe maak je brooddeeg. Wat voor gist gebruik je en hoe lang moet het deeg rijzen? Toevoegen van olijfolie, olijven, oregano, knoflook en tijm. Hoe lang en op welke temperatuur bak ik hem in de oven?

Focaccia maken - video tutorial

Dressing maken - video tutorial

Waarvoor gebruik je een dressing. Dressing maken met o.a. zonnebloemolie, olijfolie en sherryazijn. Peterselie veilig snijden.

Dressing maken - video tutorial

Aardappels koken - video tutorial

Welke aardappel gebruik je? Wat is het verschil tussen een Doré en een Nicola aardappel? Hoe schil je aardappels? Het ontpitten van aardappels. Hoe lang moeten ze koken?

Aardappels koken - video tutorial

Paneren - video tutorial

Een krokant korstje maken aan wit vlees. Voorbereiden van het vlees. Pletten van het vlees. In de bloem en via de losgeklopte eieren in het paneermeel. Het bakken van de schnitzel.

Paneren - video tutorial

Patat maken - video tutorial

Welke aardappel? Het veilig snijden van de aardappel. Het droog maken van de aardappel-stukjes. Voorbakken en afbakken. Hoe lang en op welke temperatuur? Wanneer is de patat gaar? Welk vet gebruik ik?

Patat maken - video tutorial

Aardappelpuree maken - video tutorial

Een kruimige aardappel (Doré) of een stevige aardappel (Nicola). Hoe schil ik aardappels? Aardappels ontpitten. Aardappels koken. Wanneer is deze gaar? Hoe maak ik ze tot puree en welke ingrediënten gebruik ik?

Aardappelpuree maken - video tutorial

Blancheren - video tutorial

Waarom blancheren? Hoeveel water moet ik gebruiken? Waarom moet ik ijskoud water of ijswater gebruiken?

Blancheren - video tutorial

Mayonaise maken - video tutorial

Wat is verschil tussen zelfgemaakte en kant-en-klaar mayonaise? Wat zijn de basis ingrediënten? Hoe scheid ik een dooier van het eiwit ? Gebruik van yoghurt of kwark. Frisser maken met citroensap. Verse eieren of gesteriliseerde eieren voor langere houdbaarheid.

Mayonaise maken - video tutorial

Voor onderstaande items zijn wij op zoek naar bedrijven/professionals die ons kunnen ondersteunen in de productie van onze video tutorials. Indien u interesse heeft neemt u dan contact met ons op.

  • Pasta koken - Verpakte pasta “al dente” koken.
  • Voedsel invriezen - Algemene tips voor het invriezen van voedsel.
  • Voedsel wecken - De ouderwetse manier om producten te conserveren
  • Jus de veau maken